Hellsing

Yayınlandı: 15 Ekim 2011 / Anime

İlk izlediğim animedir kendileri. 2001 yılında çıktı. 13 bölüm oynadı ve seri bitti. Şu an halen devam eden bir OVA’sı var. Ama izlemek cidden işkence. Yılda bir çıkıyor. Hatta son OVA 1.5 yılda çıkmıştı. Bu yazıda hem OVA serisini hem de TV serisini tartışacağım.

En havalı vampir…

Vampir avlamak için kurulan Hellsing Organizasyonu etrafında şekilleniyor olaylar. Bu grupta gerçek bir vampir (nosferatu) olan Alucard (tersten okuyun 🙂 ) Hellsing Organizasyonu için çalışmaktadır. Sir Integral Fairbrook Wingates Hellsing (Kısaca Integra) tarafından yürütülen organizasyonda her şey yolunda gitmektedir. Ta ki yapay vampirler ortaya çıkana kadar.

Seras Victoria adlı bir polis görev yerindeyken arkadaşlarının Ghoul’lara dönüştüğünü görür. Karşısında bir vampir durmaktadır ve ona karşı bir şey yapamamaktadır. Vampir Seras’ı yakalar ve öldürmeye çalışır. Derken Alucard ortaya çıkar. Seras’ı ve vampiri karınlarında kocaman bir delik bırakacak şekilde vurur. Seras’ı ise kendisi gibi yapar…

Ultimate

Seri bir yere kadar mangayla aynı gitse de sonradan mangadan aşırı derecede uzaklaşıyor. Bunun farkında olan GONZO, seriyi 13 bölümde kesti. Sonra Ultimate adı verilen bir OVA çıkardı. OVA serisi hem çizim olarak hem de hikaye olarak çok daha güzel. Ancak dediğim gibi yılda bir çıkıyor. Çıktığında 1 saat uzunlukta çıkıyor ama yine de çok uzun bir süre. 10 Şubat 2006’da başlamıştı. Ama şu an sadece 8 bölüm var. Eh, yine yılda bir değilmiş…

Sonuç

Soundtrack olarak da güzel olan bir anime serisi. Ben mangasını da okuyabilirsiniz derim. Çok muhteşem bir şey değil aslında senaryo olarak. Yine de yaratıcı denilebilir.İzleyin derim.

Alucard...

Alucard...

Yorum bırakın